Άρθρα, Συνεντεύξεις, Ομιλίες

Email: dchatzisok@ananeotiki,gr

Γεννήθηκε στην Ερμιόνη το 1951.

Είναι πτυχιούχος Πολιτικός Μηχανικός (ΕΜΠ 1975).

Πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στην Γαλλία: 1) DEA στην Οικονομία και Χωροταξία στο Paris XI – Dauphine, 2) Diplôme του Πανεπιστημιακού Κέντρου Σπουδών Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων, Οικονομικό Τμήμα στο Paris I, Sorbonne- Pantheon.

Πήρε μέρος στον αντιδικτατορικό αγώνα στις γραμμές του Αριστερού φοιτητικού κινήματος, συμμετέχοντας στην ΚΟΣ και τον ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟ.
Ήταν μέλος της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής κατάληψης του Πολυτεχνείου το ’73.

Διετέλεσε διευθυντής της Εφημερίδας «ΘΟΥΡΙΟΣ» την πρώτη μεταπολιτευτική περίοδο και ήταν μέλος του Γραφείου του Κ.Σ. του Ρήγα Φεραίου. Το 1984 εκλέχτηκε μέλος του Ε.Γρ. του ΚΚΕ Εσωτερικού και το 1987 μέλος του Ε.Γρ. της ΕΑΡ. Mέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ από το 1992 και υπεύθυνος για την Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση μέχρι το 1999. Διευθυντής της εφημερίδας Η ΑΥΓΗ (1999-2000).

Σήμερα είναι μέλος της Εκτελεστκής Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ και υπεύθυνος για την Οικονομική και Κοινωνική Πολιτική καθώς και για την κοινοβουλευτική δουλειά του κόμματος.

Από το 22ο Συνέδριο της ΓΣΕΕ (1983) ήταν μέλος της Διοίκησης και των Εκτελεστικών Οργάνων της ΓΣΕΕ για μια 12ετία. Ήταν αντιπρόεδρος της ΟΚΕ (Οικονομικής και Κοινωνικής Επιτροπής) την πρώτη τριετία λειτουργίας της(1995-1998).

Τιμήθηκε με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας(Χρονικό-Μαρτυρία) 2005 για το βιβλίο του "Πολυτεχνείο ΄73, Αναστοχασμός μιας πραγματικότητας", Εκδόσεις Πόλις, 2004

Αρθογράφος

Δημήτρης Χατζησωκράτης

Σύνολο: 228 Κείμενα