Ταυτότητα: Θέσεις
Στη δεξιά στήλη θα βρεις το αρχείο με όλα τα κείμενα που αναζητάς. Τα κείμενα είναι ταξινομημένα κατά κατιούσα ημερομηνία δημοσίευσης και κατανεμημένα σε σελίδες, ανά 10 κείμενα την σελίδα.
Σελίδα: 1 - Εισαγωγική παρουσίαση των κειμένων
50 βήματα για την αλλαγή πολιτικής – για τη νέα προοδευτική πρόταση 16/06/2016 Εισαγωγικό Σημείωμα Η Συνδιάσκεψη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης επεξεργάστηκε την πρότασή μας για μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ εξόδου από την κρίση και τα μνημόνια, την παραγωγική ανασυγκρότηση και ανάπτυξη και την διαφύλαξη της κοινωνικής συνοχής.
Αποτροπιασμός και ανησυχία για τα κρούσματα βίας στο ΑΠΘ 19/11/2010 Η Δημοκρατική Αριστερά εκφράζει τον αποτροπιασμό της και την ανησυχία της για τα πρόσφατα φαινόμενα βίας στο ΑΠΘ με θύματα δύο διδάσκοντες. Τέτοιες πρακτικές βάλουν ενάντια στο δημόσιο πανεπιστήμιο, στο άσυλο και στη δημοκρατία.
Με το νέο προϋπολογισμό, θα πληρώσουν και πάλι τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. 18/11/2010 Οι ακροβασίες με τις οποίες η κυβέρνηση επιχειρεί να εμφανίσει το Σχέδιο Προϋπολογισμού 2011, σύμφωνα με τις επιταγές του Μνημονίου, δεν είναι δυνατόν να αλλάξουν την ουσία του. Πρόκειται για ένα δυσβάστακτο προϋπολογισμό, χωρίς αναπτυξιακή προοπτική, όπου και πάλι τα βάρη του, τα συνολικά μέτρα ύψους 14δις ευρώ, θα κληθούν να τα υποστούν τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ: Προτεραιότητα στις περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές και όχι στους εξοπλισμούς 18/11/2010 Με το νέο αμυντικό δόγμα που καλούνται να υιοθετήσουν οι χώρες μέλη της συμμαχίας υπό την πίεση των ΗΠΑ, με τη διασυνδεδεμένη με τη Ρωσία νέα αντιπυραυλική ασπίδα και με τη συνεργασία με την Ινδία, την Κίνα, την Ιαπωνία και την Αυστραλία, το ΝΑΤΟ διευρύνει και αναβαθμίζει τον επιχειρησιακό του ρόλο σε ολόκληρο τον πλανήτη.
Γεράσιμος Γεωργάτος: Απολύτως αναγκαίος ένας μηχανισμός στήριξης των υπερχρεωμένων χωρών χωρίς τη συμμετοχή τραπεζών και ιδιωτών 17/11/2010 O υπεύθυνος Εξωτερικής και Ευρωπαϊκής Πολιτικής της Δημοκρατικής Αριστεράς, Γεράσιμος Γεωργάτος, σχετικά με τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει στην Ε.Ε με αφορμή τα ελλείμματα και το μηχανισμό στήριξης, δήλωσε: «Η κρίση χρεών και ελλειμμάτων καταδεικνύει με χαρακτηριστικό τρόπο τον κίνδυνο αποδιάρθρωσης της Ε.
Η "Ελλάς- Ελλήνων – Χριστιανών" ξανά στο προσκήνιο και μάλιστα στη Βουλή! 17/11/2010 Ο βουλευτής της Δημοκρατικής Αριστεράς Θανάσης Λεβέντης σε παρέμβασή του στην ολομέλεια της Βουλής για την επέτειο του Πολυτεχνείου δήλωσε μεταξύ των άλλων: Η Απριλιανή χούντα από την αρχή της, ήταν καταστροφική για την πολιτική και κοινωνική ζωή της χωράς και ολοκληρώθηκε με την προσπάθεια ανατροπής του Μακαρίου και την τραγωδία της Κύπρου.
Στ. Μπαγεώργος: Επείγει η αλλαγή της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής 17/11/2010 O Στέφανος Μπαγεώργος, μέλος της Εκτ. Επιτροπής της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή (Κανάλι 10), τόνισε μεταξύ άλλων τα εξής: «Ο κ. Πρωθυπουργός ζήτησε συναίνεση από τις πολιτικές δυνάμεις για την αντιμετώπιση της κρίσιμης οικονομικής κατάστασης.
ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ Οργάνωση Θεσσαλονίκης: H εκλογική νίκη είναι μονό η αρχή 17/11/2010 Η εκλογική επιτυχία του συνδυασμού «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη - Γ.Μπουτάρης» ανέδειξε την ορθότητα της άποψης ότι η αυτοδιοίκηση αποτελεί προνομιακό πεδίο για την ακηδεμόνευτη ενωτική δράση των πολιτών, στη βάση κοινών προγραμμάτων, φερέγγυων προσώπων και συμμετοχικών αντιλήψεων για τον τρόπο λειτουργίας.
Δημοκρατική Αριστερά: Ναι στις επενδύσεις όχι στις θεσμικές εκπτώσεις. 17/11/2010 ‘ Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, έχουμε τοποθετηθεί σαφέστατα. Είμαστε υπέρ των ελληνικών και ξένων επενδύσεων. Αλλά, πάνω σε ποια βάση όμως θα οικοδομήσουμε το μέλλον της χώρας; Το μέλλον, το οποίο δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να επιδεινωθεί, να υπονομευθεί και μάλιστα σε συνθήκες και καταστάσεις μη ανατρέψιμες.
Δήλωση του βουλευτή της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ, Νίκου Τσούκαλη για το Βατοπέδι. 16/11/2010 «Ως ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, συνεπείς στη θέση μας για ανταπόκριση στο αίσθημα των πολιτών για απόδοση δικαιοσύνης, αλλά συγχρόνως και για την προάσπιση των δικαιωμάτων των εγκαλουμένων Υπουργών και Υφυπουργών, προτείνουμε κατά τη σημερινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής την άσκηση ποινικής δίωξης κατά των πρώην Υφυπουργών κ.κ. Δούκα, Μπασιάκο και Κοντό».
Ταυτότητα
Θέσεις
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 9577 | Σύνολο από 20/02/2004: 19,047,615 | Μοναδικά IP: 515,977