Αρχείο

Ειδήσεις

Σελίδα: 1 - Εισαγωγική παρουσίαση των κειμένων


 1. Tο τέρας της ακραίας ισλαμιστικής τρομοκρατίας είναι εδώ, 18/08/2017 Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες δεν είναι απλά να σκοτώσουν. Είναι να αλλάξουν τον τρόπο ζωής στις δημοκρατικές φιλελεύθερες κοινωνίες. Αυτό δεν πρέπει να επιτρέψουμε να συμβεί. Η ελευθερία και η δημοκρατία θα τους νικήσουν και αυτούς, όπως νίκησαν κατά καιρούς πολλούς άλλους εχθρούς τους.Το δίλημμα δεν είναι ισλαμοφοβία ή όχι.
 2. Θαν. Θεοχαρόπουλος: από τον «στρατηγό άνεμο» στο «οργανωμένο σχέδιο ανωμαλίας και αποσταθεροποίησης», 16/08/2017 Θα πρότεινα στην κυβέρνηση επιτέλους να κάνει και κάτι αριστερό, προοδευτικό. Οι υπεύθυνοι για τις πυρκαγιές, μιλάω για όσες πυρκαγιές δεν ανάβουν λόγω ανθρώπινου λάθους ή απροσεξίας, ξέρουν πολύ καλά και εκμεταλλεύονται το γεγονός ότι η κυβέρνηση, με το που θα ξεχαστεί το θέμα, θα περάσει κάποια χαριστική ρύθμιση για αυθαίρετα, ώστε να νομιμοποιήσουν τα αυθαίρετα.
 3. Για τον ενιαίο και ανανεωμένο φορέα της ευρύτερης κεντροαριστεράς, μέσα από τη ΔΗΜΑΡ, 27/07/2017 Η χώρα παραπαίει, οι πολίτες δεν αντέχουν.Είναι επείγουσα ανάγκη να ηττηθεί ο αριστερός λαϊκισμός και ο εθνολαϊκισμός αλλά και να μην επιστρέψουμε σε συντηρητικές λύσεις. Είναι επείγουσα ανάγκη η ανασυγκρότηση της κεντροαριστεράς.Οι αναζητήσεις μου όλα αυτά τα χρόνια είχαν και έχουν ένα και μόνο κοινό παρονομαστή. Τις ιδέες της σοσιαλδημοκρατίας.
 4. Θαν. Θεοχαρόπουλος:η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συναίνεση και πολιτική συνεννόηση, 26/07/2017 Ναι ακριβώς η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, συναίνεση και πολιτική συνεννόηση. Αυτό που αναζητούν και δεν βρίσκουν οι ξένοι επενδυτές είναι αυτή ακριβώς η συνεννόηση και η σταθερότητα. Η οικονομία απαιτεί κλίμα εμπιστοσύνης για να πάρει μπρος. Και η δύναμη- που ευελπιστώ ότι θα είναι η παράταξή μας- που θα εγγυηθεί την εθνική συνεννόηση και την σταθερότητα, θα προσφέρει πολλά στη χώρα.
 5. TO ΚΕΝΤΡΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, 25/07/2017 Η συνεδρίαση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 26/07/17 στις 14:00 στο Ξενοδοχείο Κάραβελ.Την πρώτη αυτή Συνεδρίαση του Κεντρικού Συμβουλίου θα ανοίξει η επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης και Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ κ. Φώφη Γεννηματά με την πολιτική της εισήγηση και θα ακολουθήσουν οι ομιλίες των Προέδρων του Κινήματος κ. Γιώργου Παπανδρέου, της ΔΗΜΑΡ κ. Θανάση Θεοχαρόπουλου, της ΕΔΕΜ κ.
 6. Η ανάγνωση του ΑΚΕΛ για το ναυάγιο στο Κραν Μοντάνα, AlphaNewsLive, 13/07/2017 Αναλυτική ανακοίνωση στην οποία διατυπώνονται οι απόψεις του κόμματος για όλο το χρονικό της διαδικασίας για το κυπριακό μέχρι και τον Κραν Μοντάνα, εξέδωσε η Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ. Μεταξύ άλλων κατηγορεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για ακατανόητη στάση σε κάποια στάδια της διαδικασίας ενώ κάνει λόγο για ασυνέπειες και παλινδρομήσεις.
 7. ΥΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΙΛΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗΣ…, 13/07/2017 Η Ελληνική Δικαιοσύνη υπό το βάρος των τρεχουσών πολιτικών περιστάσεων δεν στάθηκε για μια ακόμη φορά στο ύψος της και μπροστά στην Κίρκη της εξουσίας επέλεξε τον αυτοδιασυρμό της. Ένα από τα τελευταία στίγματά της, επί προεδρίας της αξέχαστης Βασιλικής Θάνου, είναι η απόφαση 697/2017 του Αρείου Πάγου. Αφορούσε την αναίρεση της Μαρίας και του Μανώλη Βασιλάκη κατά του υπουργού Εξωτερικών Ν.
 8. Στην κυβέρνηση και στον ΣΥΡΙΖΑ επικρατεί η λογική «κατάληψης» και «ελέγχου» των θεσμών., 12/07/2017 ... Δυστυχώς άλλη μια ευκαιρία χάθηκε στο Κυπριακό. Δεν υπήρξε λύση και οι μόνοι που πανηγυρίζουν είναι οι εθνικιστές σε Τουρκία και Ελλάδα.Η ΔΗΜΑΡ εγκαίρως τόνισε ότι απαιτείται μία δίκαιη και βιώσιμη λύση σύμφωνη με τις αποφάσεις του ΟΗΕ για μια ενιαία Κύπρο με μία διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία ώστε να μην διαιωνίζεται το πρόβλημα και δημιουργούνται συνθήκες de facto διχοτόμησης.
 9. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ:Να σταματήσει η εξαπάτηση και η υποκρισία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ., 11/07/2017 Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ πιάστηκε στα πράσα. Η ανάκληση του κυβερνητικού αιτήματος για επανεξέταση της "υπόθεσης Μανωλάδας" από το ΕΔΑΔ, μετά από τις αντιδράσεις που προέκυψαν, θα σώσει την αξιοπρέπεια της χώρας όχι όμως την δική τους. Το Υπουργείο Δικαιοσύνης οφείλει επίσημη τοποθέτηση για το θέμα.
 10. Ανακοίνωση της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σχετικά με τα πεπραγμένα του Συνεδρίου, , 03/07/2017 Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Συνεδρίου- Εγκρίθηκαν οι εισηγήσεις και το νέο σύμβολο της Δημοκρατικής ΣυμπαράταξηςΣτο συνέδριο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης περισσότεροι από 2.500 σύνεδροι ενέκριναν στο σύνολό τους ( με μία μόνο λευκή ψήφο) τις εισηγήσεις:1. Των πολιτικών θέσεων2. Το Σχέδιο Ελλάδα3. Τις αρχές οργανωτικής λειτουργίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης4. Το νέο σύμβολο - έμβλημα της.
 11. ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΠΟΥΛΜΠΑΣΑΚΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ, , 02/07/2017 Οι θέσεις του Συνεδρίου του 2015 της Δημ. Αριστεράς, η αλλαγή ηγεσίας αλλά κυρίως η πρόταση του ΠΑΣΟΚ που σαφώς έθετε το ζήτημα της δημιουργίας σοσιαλδημοκρατικού πόλου δημιούργησαν τις προϋποθέσεις της συνάντησης των δύο ιστορικών ρευμάτων. Του μικρού αλλά με ιστορικό βάθος ρεύματος της ανανεωτικής αριστεράς και του μεγάλου λαϊκού κινήματος της μεταπολίτευσης του ΠΑΣΟΚ.
 12. Nα εγκαταλείψουμε την αυταρέσκεια και την ψευδαίσθηση, ότι μια νέα σελίδα ξεκινάει από εμάς, Τάσος Γιαννίτσης, 01/07/2017 Όσα θα αναφέρω συνοψίζονται σε επτά σημεία-κλειδιά: -Πειστικό ιδεολογικό στίγμα για τον 21ο αιώνα,-σοβαρές αλλαγές στις πολιτικές και τον τρόπο άσκησης της πολιτικής-αμφίπλευρη λύση για το χρέος,-έμφαση των μεταρρυθμίσεων στην παραγωγική βάση και ένας νέος κύκλος ανάπτυξης,-ανάληψη ευθυνών απέναντι στις νέες γενιές,-εγκατάλειψη του τριγώνου ‘μισαλλοδοξία-διαφθορά-ανικανότητα’,

Αρχείο

Ειδήσεις

Σύνολο: 773 Κείμενα

Πρώτη σελίδα