Αρχείο
Στη δεξιά στήλη θα βρεις το αρχείο με όλα τα κείμενα που αναζητάς. Τα κείμενα είναι ταξινομημένα κατά κατιούσα ημερομηνία δημοσίευσης και κατανεμημένα σε σελίδες, ανά 10 κείμενα την σελίδα.
Σελίδα: 1 - Εισαγωγική παρουσίαση των κειμένων
Η τρομοκρατία ξανά στο προσκήνιο; Παύλος Τσίμας, Τα Νέα, 27/05/2017, Ερωτήματα πολλά βουίζουν στ’ αφτιά μας από το βράδυ της Πέμπτης, μετά το τρομοκρατικό χτύπημα με στόχο τον Λουκά Παπαδήμο. Είναι, πρώτα, όλα αυτά τα «επιχειρησιακά» ερωτήματα για το πώς και το γιατί έφθασε η παγιδευμένη επιστολή στα χέρια του υποψήφιου θύματός της. Αλλά ας αφήσουμε τα ερωτήματα να τα απαντήσει η έρευνα των ειδικών.
Άλλαξαν όλα σε λίγες μέρες Γιάννης Βούλγαρης, Τα Νέα, 27/05/2017, Μέσα σε μια εβδομάδα η ελληνική πολιτική κατάσταση άλλαξε ριζικά και σε βάθος, πέρα από τους κομματικούς συσχετισμούς. Αρχικά με την επαναλαμβανόμενη κυβερνητική ιλαροτραγωδία του ενθουσιασμού, των μεγάλων προσδοκιών και έπειτα του αυτογκόλ. Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ ψήφισε το Μνημόνιο σχεδόν με ενθουσιασμό.
ΟΧΙ στην ΕΥΡΩΠΗ της ανελευθερίας Γκυ Φέρχοφστατ, Τα Νέα, 27/05/2017, Οι ευρωπαίοι πολιτικοί έχουμε κατακτήσει την τέχνη τού να κουνάμε το δάχτυλο, με πιο πρόσφατα παραδείγματα αυτά του τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, του ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν και του αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ. Δυστυχώς, δεν μπορεί να πει κανείς το ίδιο για την ικανότητά μας να βρίσκουμε πολιτικές λύσεις και να τις υλοποιούμε.
O Ευρωπαϊστής Μιχάλης Παπαγιαννάκης Ανδρέας Ε. Παπαδόπουλος, ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ Τύπου, 26/05/2017, Την Άνοιξη του 2010 πραγματοποιείται στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων μια εκδήλωση, το θέμα της οποίας δεν έχει τόση σημασία. Στο ακροατήριο βρίσκεται ο Λεωνίδας Κύρκος. Τον παρατηρώ και αντιλαμβάνομαι ότι κάτι τον «τρώει». Μετά από λίγο, σηκώνεται και με πολύ αργά βήματα πλησιάζει τη Λιλή Σφήκα Παπαγιαννάκη.
Την πάτησε... Νίκος Φιλιππίδης, www.liberal.gr, 24/05/2017, «Μας κοροϊδέψατε. Μας βάλατε να ψηφίσουμε μέτρα και τώρα τα μέτρα για το χρέος που μας παρουσιάζετε απέχουν παρασάγγας από αυτά που είχατε υποσχεθεί», φέρεται να φώναξε, μιλώντας στο Eurogroup ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος και βλέποντας τις λύσεις που βρίσκονταν στο τραπέζι για το ελληνικό χρέος.
Η ανεκτικότητα απέναντι στη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ Γρηγόριος Π. Καλφέλης, Τα Νέα, 23/05/2017, «Εκείνοι που ονειρεύονται την κατάργηση της δημοκρατίας και την αντικατάστασή της από ένα ολοκληρωτικό καθεστώς έχουν όντως περιθωριοποιηθεί, χωρίς ωστόσο να έχουν πάψει να κυνηγούν, σε όλες τις χώρες της Γηραιάς Ηπείρου, τις άγριες χίμαιρές τους».
ΜΠΟΡΕΙ! ΑΝ… Θόδωρος Μαργαρίτης, Τα Νέα, 23/05/2017, Αμηχανία και απογοήτευση κυριαρχούν σε μια μεγάλη μερίδα των προοδευτικών συμπολιτών μας. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διαψεύσει κάθε προσδοκία και η ΝΔ φαίνεται ότι κινείται στους ρυθμούς μιας παραδοσιακής συντηρητικής παλινόρθωσης. Η Κεντροαριστερά μπορεί; Μπορεί να αλλάξει τους συσχετισμούς και να αποτελέσει μια εναλλακτική επιλογή; Η απάντηση είναι θετική.
Λαϊκή απογευματινή Γιάννης Παπαθεοδώρου, dim/art, 22/05/2017, Το «Μνημόνιο 3plus» ψηφίστηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ, με μια «λαϊκή απογευματινή» παράσταση της κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας, προκειμένου να αποφευχθεί η αναμέτρηση με την τηλεθέαση του Survivor.
Αιώνια επιστροφή Δημήτρης Ψυχογιός, Τα Νέα, 22/05/2017, Σπουδαία η πρωτοβουλία της διαΝΕΟσις (ακόμα δεν έχω λύσει τον γρίφο της ονομασίας του οργανισμού που ίδρυσε ο κ. Δασκαλόπουλος) να αναρτήσει στον ιστότοπό της το πλήρες κείμενο της «Εκθεσης Πόρτερ». Και για λόγους επετειακούς - έκλεισαν 70 χρόνια από την άνοιξη του 1947 που συντάχθηκε - και επειδή είναι σπουδαίο τεκμήριο για την οικονομική κατάσταση της χώρας αμέσως μετά την κατοχή.
Φιλελεύθερος κοινοβουλευτικός κρετινισμός Γιώργος Σιακαντάρης, Τα Νέα, 22/05/2017, Οταν στα τέλη του 2011 εμφανίστηκε έξω από τη Βουλή το «κίνημα» των αγανακτισμένων, υπήρχαν φωνές που από την πρώτη στιγμή, το πρώτο δευτερόλεπτο, έλεγαν και πένες που έγραψαν ότι εδώ γεννιέται ένα δηλητηριώδες φίδι το οποίο σε λίγο θα αφήσει τα αβγά του μέσα και όχι έξω από τη Βουλή. Δυστυχώς, επαληθεύτηκαν.
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 5100 | Σύνολο από 20/02/2004: 18,476,045 | Μοναδικά IP: 513,490