Αρχείο
Στη δεξιά στήλη θα βρεις το αρχείο με όλα τα κείμενα που αναζητάς. Τα κείμενα είναι ταξινομημένα κατά κατιούσα ημερομηνία δημοσίευσης και κατανεμημένα σε σελίδες, ανά 10 κείμενα την σελίδα.
Σελίδα: 1 - Εισαγωγική παρουσίαση των κειμένων
Από τον πανωλεθρίαμβο του 2015 στην θριαμβοπανωλεθρία του 2017 Γιώργος Σιακαντάρης, 22/02/2017, Ποιος αλήθεια το περίμενε αυτό; Ο ΣΥΡΙΖΑ δυο χρόνια μετά την πρώτη άνοδό του στην κυβέρνηση και όχι στην εξουσία, όπως υποστηρίζουν και τα λενινιστικά στελέχη του, πανηγυρίζει την επιστροφή της τρόικα! Δανειστές και κυβέρνηση συμφώνησαν ότι πρέπει να συμφωνήσουν. Είναι καλό ότι δεν είχαμε ρήξη. Η συμφωνία επιστροφής της τρόικα έδωσε παράταση ζωής στην κυβέρνηση αλλά και στη χώρα.
Γιατί πηγαινοέρχεται το Grexit Κώστας Καλλίτσης, Η Καθημερινή της Κυριακής, 19/02/2017, Η ελληνική οικονομία φαίνεται ότι έχει αγγίξει ένα ισχυρό χαμηλό σημείο αντίστασης. Αυτό δείχνουν αρκετά σημαντικά στατιστικά στοιχεία που αφορούν το δεύτερο εξάμηνο του 2016, κάθε μήνα ξεχωριστά αλλά και συνολικά το έτος.
Gucci στην Ακρόπολη; Σωστό το «όχι», λάθος ο χειρισμός Νικόλας Κατσίμπρας, www.protagon.gr, 17/02/2017, Πίσω από το σωστό «όχι» του ΚΑΣ μπορεί τελικά να κρύβεται η απουσία πρωτοβουλίας, δημιουργικότητας και επιχειρηματικής σκέψης, οι τρεις μάστιγες που στραγγαλίζουν κάθε απατηλή προοπτική ανάπτυξης στην Ελλάδα. Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον πώς μια απόφαση ενός κρατικού φορέα όπως το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έγινε viral. Δεν είναι τυχαίο.
Θα χρεοκοπήσουμε; Oχι, θα πέσουμε ηρωϊκώς! Γιώργος Καρελιάς, www.protagon.gr, 16/02/2017, Τους το λένε όλοι. Οι «εχθροί» μας, δηλαδή ο Σόιμπλε. Αλλά και οι «φίλοι» μας, δηλαδή ο Μοσκοβισί. «Κλείστε την» (την αξιολόγηση) με το ΔΝΤ μέσα. Ομως, ο Τσίπρας και ο Τσακαλώτος κάνουν «περήφανη» διαπραγμάτευση μέχρι να αποδεχθούν το μοιραίο Εντάξει, ο Σόιμπλε είναι «ανθέλληνας» και θέλει να μας πετάξει έξω από το ευρώ.
Ελλάδα-ΕΕ : Ένας νέος κίνδυνος… Π. Κ. Ιωακειμίδης, Μεταρρύθμιση, 16/02/2017, Οι κίνδυνοι για την Ελλάδα πολλαπλασιάζονται, χωρίς ίσως να το συνειδητοποιούμε. Η αξιολόγηση δεν φαίνεται μέχρι τη στιγμή που διατυπώνονται οι γραμμές αυτές να κλείνει. Οι προοπτικές ένταξης στο πρόγραμμα προσωπικής χαλάρωσης (QE) απομακρύνονται όπως άλλωστε το ξεκαθάρισε ο διοικητής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μ. Ντράγκι.
Oταν εμείς φτιάχναμε τον Παρθενώνα εσείς… Κατερίνα I. Ανέστη, www.protagon.gr, 15/02/2017, Σαν το «Οχι» του Μεταξά στους κατακτητές. Τόσο ηχηρό και παθιασμένο ήταν το όχι του ΚΑΣ στον οίκο Gucci, με κάποια μέλη να μην μένουν στην επιχειρηματολογία αλλά να παίρνουν ύφος διδακτικό και… αντιστασιακό. To Kεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο είναι ίσως το ισχυρότερο όργανο του ελληνικού κράτους. Διαθέτει απόλυτη, αδιαμφισβήτητη εξουσία, κύρος. Επιστημονική κατάρτιση και πυγμή.
Ισχυρός προοδευτικός σοσιαλδημοκρατικός φορέας για την υπέρβαση της κρίσης Θανάσης Θεοχαρόπουλος, www.matrix24.gr, 14/02/2017, Η σημερινή κατάσταση στην χώρα μας είναι οριακή σε όλα τα επίπεδα. Αυτή η αδιέξοδη πολιτική δεν μπορεί να συνεχισθεί. Η αξιολόγηση έπρεπε να κλείσει χθες, εγκαίρως το 2016 χωρίς νέα απαράδεκτα μέτρα, αυτό ήταν εφικτό σύμφωνα και με το Γραφείο Προϋπολογισμού της Βουλής.
Η σκευωρία του εθνικού νομίσματος και το σαμποτάζ στη Δημοκρατία Παύλος Παπαδόπουλος, www.tovima.gr, 14/02/2017, Αργά το μεσημέρι ο Πρωθυπουργός μιας χώρας της ευρωζώνης που έχει υποστεί τις συνέπειες μιας πολυετούς οικονομικής κρίσης είναι μόνος του στο γραφείο του. Λίγος χειμωνιάτικος ήλιος μπαίνει από ένα από τα λευκά παράθυρα της βόρειας πλευράς με θέα στην πολυκατοικία με ιδιοκτήτες βαθύπλουτους απογόνους πλοιοκτητών.
Ο προληπτικός έλεγχος διασφαλίζει τα συμφέροντα των ΟΤΑ Πάνος Τρ. Σκοτινιώτης, 13/02/2017, Ακατανόητη, πραγματικά, η επιλογή να καταργηθεί ο προληπτικός έλεγχος του Ελεγκτικού Συνεδρίου στις δαπάνες του Κράτους και των ΟΤΑ. Η κατάργηση θεσπίστηκε με τον Ν. 4337/2015, και τώρα, με το άρθρο 37 του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Εσωτερικών, αποσαφηνίζεται η έννοια της μη άσκησης προληπτικού ελέγχου .
Αγανάκτηση και πολιτική Γιώργος Γιαννουλόπουλος, εφημεριδα ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, 12/02/2017, Τους πολύ αριστερούς στην Αγγλία σήμερα τους καταλαβαίνεις αμέσως: είναι αυτοί που διαβάζουν την ψήφο υπέρ του Brexit ως απάντηση των ηττημένων στη νεοφιλελεύθερη παγκοσμιοποίηση. Εχοντας υποστεί τις συνέπειες ενός τόσο επώδυνου μετασχηματισμού -«πρόοδο» το λένε πολλοί-, οι αγανακτισμένοι άνεργοι, παραγκωνισμένοι, ανασφαλείς και κυρίως αδικημένοι,
ΑΝΑΝΕΩΤΙΚΗ
Design, Developed & Powered by 2easy Web Applications
Επισκέπτες | Σήμερα: 8370 | Σύνολο από 20/02/2004: 17,659,002 | Μοναδικά IP: 509,490